Oppsummering sesongen 2023/24

25.04.2024

Vi startet sesongen i mai 2023 med tre grupper som de siste sesongene. Senior dame, senior herre og junior herre. Med pågangsmot og godt humør startet vi samlingsåret på Gardermoen hos vår gode sponsor Ragde Eiendom. De nye på laget ble tatt godt imot og bidro umiddelbart inn i gruppa med innsats og godt humør.

I løpet av våren, sommeren og høsten trente vi godt på Lillehammer og hadde samlinger på Natrudstilen på Sjusjøen to ganger, Trysil, Gardermoen igjen. Årets snøsamling ble holdt i svenske Idre som forberedelse til sesongstarten.

NM rulleskiskyting ble avholdt på Sandripheia på Sørlandet. En ny arena for de fleste på laget hvor vi fikk testet formen underveis i treningssesongen. Laget fikk med seg mange gode resultater og ny motivasjon til videre trening. Av de beste resultatene kan vi nevne 2 sølv og en bronse i junior, 7.plass i menn senior og sølv og 4.plass i kvinner senior.

Snøen kom og sesongstarten med kvalifisering for internasjonal representasjon stod for tur på Natrudstilen i november.

Våre jenter hadde trent godt nettopp for å kapre noen av disse plassene. Derfor var seg svært gledelig at Marit kvalifiserte seg til World cup og Karoline kvalifiserte seg til IBU cup!

Gutta hadde dessverre fått med seg mer enn smågodt og bacon hjem fra Sverige og lå syke med covid.

Frem til jul var det mange høydepunkter for de som fulgte laget. Vi hadde norgescup på Geilo og Dombås med seier og 3.plass i junior og 2.plass i begge seniorklassene. Ute i Europa gikk resultatene over all forventning. Marit debuterte i world cup med 10.plass. Hun fortsatte med mange gode renn før hun toppet det hele med 6.plass på sprint og 3.plass på jaktstart i Lenzerheide siste helgen før jul! Karoline imponerte stort i IBU cupen med seier og ledelse sammenlagt i IBU cup før hun også ble tatt ut til å gå world cup. Der ble det 26., 23. og 20.plass i Lenzerheide. Meget godt levert!

Etter to år med avlysninger ble det omsider tur til Tromsø denne vinteren. Vi fikk oppleve nordnorsk natur på sitt beste og verste i løpet av de få dagene. På stadion var høydepunktet for oss da Johannes skøt 20 av 20 treff og vant jr. NM normalprogram!

Sesongen ble avsluttet med senior NM på Geilo. Våre løpere fikk mye god omtale og tv-tid direkte på NRK, og på herrestafetten var det mange av våre blå drakter i teten og preget konkurransen. Karoline tok sin første NM medalje på fellesstarten med Frida rett bak på 5.plass. Jørgen imponerte med to knallsterke 4.plasser og juniorene avsluttet sesongen sterkt med 4. og 5.plass i sin fellestart i tillegg til sterke resultater på sprinten i seniorklassen.

Etter juleferie og nyttårsfeiring var det igjen duket for nye konkurranser. Norgescup på Lygna og Oppdal med kvalifisering for junior VM, World cup og IBU cup. Våre jenter fikk det tyngre etter jul i møte med vanskelige forhold i Oberhof. Karoline ble tatt tilbake på IBU cup mens Marit, til tross for en tyngre periode, ble tatt ut til VM i Nove Mesto. I norgescupen var det mange gode prestasjoner og høydepunktet var Ole som ble tatt ut til jr VM i Ottepää i Estland. Selv om han ikke fikk ut sitt aller beste er vi imponert over at han klarte en 6.plass på fellesstart og bidro til seier for stafettlaget!