Reisebrev gardemoen

15.10.2023

Kjære sponsor og samarbeidspartner!

Den kalde høstluften er omsider i anmarsj og det er en forventningsfull gjeng som for alvor har begynt å lengte etter vinterens første snøfall. I skrivende stund befinner vi oss på Gardermoen på Best Western Plus Oslo Airport hvor vi gjennomfører sesongens siste barmarksamling. Her nyter vi servicen til fulle! Treningsrommet, konferanserom til møter/aktiviteter og ikke minst kjøkkenet som serverer oss fra morgen til kvelds. Det er lett å trene godt, når man har det godt. I løpet av samlingen har vi til og med fått slukket noen av de verste skiabstinensene med skiturer i skitunnelen SNØ.

I forbindelse med den kanadiske «Thanksgiving» forleden dag utfordret Trevor (vår kanadiske utøver) alle til å finne noen ting vi er takknemlige for, og dele dette med de andre ved frokostbordet. Det var en uvanlig alvorlig summing rundt frokostbordene den påfølgende morgenen, men en unison uttalelse gikk igjen ved alle bord: «Jeg er takknemlig for at jeg hver dag kan ha muligheten til å drive med det jeg har aller mest lyst til»

Det er dere som gjør det mulig!


Sensommeren og høsten har vært preget av mye iherdig treningsarbeid. Tidlig i august hadde vi en stor gjeng nedover til Blinkfestivalen i Sandnes hvor flere fikk vist hva de kan varte opp med i konkurranse med verdenseliten. Det gjorde godt med et lite konkurranseavbrekk etter flere måneder med trening av basisferdigheter. Håper dere fulgte sendingene på NRK!


I etterkant av Blink har vi bygget videre på grunnmuren til konkurransesesongen. Vi har gjennomført to ukelange treningssamlinger på hhv. Natrudstilen og i Trysil innimellom alle de daglige strabasene rundt Lillehammer. Det er veldig verdifullt for oss å være på samling. Da bor vi sammen, spiser sammen og har det sosialt sammen på tvers av treningsgruppene. Vi knytter sterkere bånd, utvikler relasjonene og virker enda bedre sammen i det daglige arbeidet.

Den siste «sommersamlingen» var lagt en uke før Norgesmesterskapet i rulleskiskyting på Sandripheia 15-17 september. Det var derfor en forberedt og offensiv gjeng som dro sørover. Vi fikk med oss 4 medaljer fra mesterskapet. Johannes tok sølv og bronse i M 20-22, Ole kapret en sølvmedalje på sprinten i samme klasse. Marit tok sølvmedalje på sprinten og fulgte opp med en fin 4.plass på fellesstarten i seniorklassen for kvinner. Senior herrene presterte også på et svært høyt nivå, og Jørgen var inne blant de ti beste begge dagene (6. og 10 plass), i konkurranse med verdens sterkeste skiskytterlandslag. Vi fikk bekreftet at vi har toppnivået inne i alle treningsgruppene. Det er en god trygghet å ha med utover høsten!


I tillegg til medaljeprestasjonene var det også flere som fikk bevist for seg selv at de har tatt steg på delmomenter gjennom sommeren.


Det drar seg fort mot sesongstart på Sjusjøen i midten av november. Før det skal vi legge ned en litt mer spesifikk treningsperiode. Flere av damene er med på et forskningsprosjekt i regi av Høgskolen i Innlandet og skal gjennom flere tøffe treningsøkter inne på rulleskimølle denne uken.

Det er ikke blitt gjort så veldig mye forskning på kvinnelige idrettsutøvere, så det blir forhåpentligvis både spennende og lærerikt.I månedskiftet okt/nov drar de eldste til Idre i Sverige for å få de nødvendige milene på ski før det braker løs på Natrudstilen. Juniorene utsetter samlingen sin til vinteren er litt mer satt ettersom de viktige uttaksrennene til jr.VM kommer senere.

Vi jobber alle mot et ytterligere løft frem mot sesongstart og gjengen kommer til å angripe fra første stavtak! Samtidig er vi også ydmyke og innstilte på at vinteren først og fremst handler om det nitidige jaget etter utvikling.

Vi er som sagt veldig takknemlige for at dere er med og støtter oss på veien mot toppen. Dere gjør det mulig!

Håper også dere sveiper innom våre SoMe kanaler med jevne mellomrom, og det vil være ekstra hyggelig hvis noen av dere finner veien til Sjusjøen/ Natrudstilen på sesongåpningen 11-12. november. Vi har luer og pannebånd med riktig logo til alle som heier på teamet J

Ha en strålende dag!

Hilsen alle oss i Team Fosen Yard